מרק עגבניות מהיר
 
שמן זית
2 בצל
10 שיני שום
2 תפוח אדמה
2 גזר
2 גבעולים של סלרי אמריקאי
10 עגבניות טריות
1 קופסא רסק עגבניות
בזיליקום טרי
מלח/ פלפל
 
אופן הכנה:
לחתוך לקוביות ולטגן מעט את הבצל, השום, תפוחי האדמה, הגזר והסלרי.
להוסיף את העגבניות חתוכות לקוביות.
לכסות במים, לבשל חצי שעה, להוסיף את  רסק העגבניות וכמה עלים של בזיליקום,
לבשל עוד 10 דקות עד לריכוך, לטחון בבלנדר ידני, לטעום ולתקן תיבול.
הצעת הגשה: למזוג לכלים ולפזר מלמעלה מעט שמן זית, פרמזן מגורד,
פלפל שחור ובזיליקום טרי קצוץ.


מרק מינסטרונה
 
שמן זית
2 בצל בינוני קצוצים גס
10 שיני שום קצוצות גס
3 גזר בינוני חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
2  גבעול סלרי חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
2 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
8 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
1.5 כוס שעועית לבנה/או חומה מבושלת (הכי נוח להשתמש בשעועית קפואה מבושלת)
2 קופסאות קטנות (100 גרם) רסק עגבניות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
1/2 כוס בזיליקום קצוץ גס
3 ליטר מים מינרליים או מסוננים
פסטה קצרה וקטנה (צדפים לדוגמא)
מלח ופלפל שחור גרוס
 
הצעת הגשה:
1/2 כוס שבבי פרמזן (מגלפים בעזרת קולף ירקות)
שמן זית
 
אופן הכנה:
מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל, שום, גזר וסלרי. מטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה, עד שהירקות צלויים.
מוסיפים תפוחי אדמה, עגבניות, שעועית, רסק עגבניות, פטרוזיליה, בזיליקום, מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
מוסיפים פסטה, מלח ופלפל ומבשלים כ-5 דקות עד לדרגת אל-דנטה. אם לא מגישים את המרק מיד, מבשלים את הפסטה בנפרד ומוסיפים למרק בהגשה. טועמים ומתקנים תיבול.
יוצקים לקערות, מפזרים גבינת פרמזן, מזלפים שמן זית ומגישים.
 
 
מרק בטטה
 
שמן סויה/קנולה/תירס (או כל שמן בעל טעם ניטראלי )
2 תפוח אדמה (חתוך גס )
2 גזר (חתוך גס )
2 בצל בינוני (חתוך גס )
2 שיני שום
4 בטטות
טימין
ציר ירקות/אבקת מרק/מים
אגוז מוסקט
מלח
שמנת מתוקה/חלב קוקוס
 
אופן הכנה:
שמן בסיר, לטגן מעט את: תפו"א + גזר +בצל, להוסיף את שיני השום
(חשוב שלא ישרפו, זה עושה את השום מר), בטטות, טימין,
ציר ירקות/אבקת מרק/מים, לבשל עד שמתרכך, לטחון בעזרת בלנדר מוט, לתקן תיבולים.
הצעת הגשה: להוסיף מעט שמנת/חלב קוקוס.
 

מרק אפונה
 
אפונה ירוקה יבשה (אפשר להשרות במים חוסך זמן בבישול )
שמן זית
2 בצל
2 תפו"א
2 גזר
4 שיני שום
אפונה ירוקה יבשה
ציר ירקות, אבקת מרק, מים
מלח/פלפל שחור
אפונה טרייה קפואה (סנפרוסט)
שמנת + נענע
קבנוס/נקניקיות מרגז/בייקון
 
אופן הכנה :
שמן זית בסיר, מוסיפים את בצל +תפו"א + גזר מטגנים מעט, מוסיפים את שיני השום, האפונה,
ציר ירקות, אבקת מרק, מים, מלח/ פלפל, מבשלים עד שמתרכך (אפשר לטחון בעזרת בלנדר מוט). בסיר נפרד מבשלים את האפונה  הטריה עד לריכוך, ומוציאים לקערה עם קרח (שומר על הצבע הירוק). בהגשה מוסיפים את האפונה למרק. (אם שומרים את המרק ליום אחרי אז לפעמים האפונה הטרייה מחמיצה את המרק ולכן עדיף לשמור אותם בנפרד).
 
אפשרויות הגשה: קרוטונים ביתיים/לחם שום, בבלנדר טוחנים שמנת עם נענע ומוזגים לתוך המרק, פרוסות דקות של קבנוס טרי או מטוגן, במחבת מכינים נקניקיות מרגז (חריפות) חותכים ומוסיפים למרק או מטגנים בייקון  ומוסיפים.

 
מרק קרם ארטישוק ירושלמי וכרובית
 
שמן סויה/קנולה/תירס (או כל שמן בעל טעם ניטראלי)
2 בצל לבן
2 תפוח אדמה
2 שיני שום
1/2 קילו ארטישוק ירושלמי (כדאי לבחור ישרים, זה מקל על הקילוף)
1 ראש כרובית
ציר ירקות/מים
מלח / פלפל לבן
 1 מיכל שמנת מתוקה
 אופן הכנה:
מחממים שמן סויה בסיר, מוסיפים את בצל + תפו"א +ארטישוק ירושלמי ומטגנים מעט, מוסיפים את השום, ומטגנים מעט (שהטעמים יפתחו), מוסיפים את הכרובית, וציר הירקות/מים, מבשלים עד שמתרכך, טוחנים, מתבלים מלח/פלפל לבן, ומוסיפים את השמנת.
לקישוט אפשר לקצוץ את החלק הירוק בבצל ירוק או עירית ולפזר מלמעלה.

 
מרק בצל
 
חמאה או שמן סויה/קנולה/תירס (כל שמן ניטראלי אחר )
7 בצלים גדולים פרוסים דק
מלח/פלפל שחור גרוס דק (לא אבקה)
עלה דפנה/פלפל אנגלי
3 כפות קמח
1 כוס יין לבן יבש
6 – 7 כוסות ציר ירקות, מרק צח, מים 
 
אופן הכנה:
בסיר ממיסים את החמאה/ שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיהיה זהוב מעט, מתבלים            במלח/פלפל, עלה דפנה/פלפל אנגלי, מוסיפים את הקמח ובוחשים כדקה, מוסיפים את כוס היין ומבשלים ברתיחה 4 דקות (שהאלכוהול יתאדה), מוסיפים את ציר הירקות/מרק צח/מים, מבשלים על אש קטנה במשך 1/2 שעה.
הצעת הגשה: לחלק לקעריות מרק, להניח למעלה קרוטונים/לחם קלוי, להוסיף גבינה צהובה/ אמנטל, ולהכניס לתנור להקרמה.

 
 מרק עדשים
 
שמן זית
2 בצל לבן חתוך לקוביות
4 שיני שום פרוסות
1 ענף סלרי אמריקאי פרוס דק
1 גזר חתוך לקוביות
1 קופסא רסק עגבניות
250 גרם עדשים ירוקות
כמון, פפריקה מתוקה, כורוכום
מלח/פלפל שחור
ציר ירקות/אבקת מרק, מים
 
אופן הכנה :
שמן זית בסיר, להוסיף את הבצל לטגן מעט, להוסיף את הגזר והסלרי ולטגן מעט, להוסיף את השום ולטגן מעט, להוסיף את רסק העגבניות, ואת  העדשים, להכניס את התבלינים ולערבב, ואז להוסיף את ציר ירקות/אבקת מרק/ מים, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה עד שמתרכך, לתקן תיבולים.
הערה: אפשר להוסיף כף  אורז לבן אחרי הוספת הנוזלים זה מעשיר את המרק, וגם להוסיף ביצים קשות קלופות.
אופן הגשה: אני אוהב לשים שמן זית טוב מלמעלה מלח/פלפל שחור וכמובן יפה לפתוח את הביצה הקשה לחצי לפני ההגשה ולהניח באמצע הצלחת.
 
 
דאל צהוב קלאסי
(כאשר עושים את הדאל עם כמות של מים שמתאימה למרק, יוצא מרק חורפי מצוין )
דאל (הינדית: दाल, בנגלית: ডাল או দাল) הוא מאכל הודי המבוסס על קטניות, בדרך כלל עדשים, שעועית או אפונים ולעתים גם גרגירי חומוס או מש. הדאל הוא מאכל מקובל בהודו, פקיסטן ובנגלדש. בדרום הודו, מהווה הדאל גם את אחד ממרכיבי הסמבאר. מקור שמו של המאכל במילה בשפת הסנסקריט שפירושה "לחלק". בדרך כלל הוא נאכל לצד אורז וירקות או רוטי.
 
 חצי קילו עדשים אדומות שטופים
1 וחצי בצל חתוך לקוביות
2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
1  כפית כורכום
2 כפות כמון שלם
2 כפות חרדל שחור
חופן עלי קארי (נקרא קארי פאטה)
פלפל ירוק חריף לפי דרגת החריפות שרוצים
1.5 כפות שום כתוש
1.5 כף ג'ינג'ר כתוש
50 מ"ל שמן
כוסברה טרייה קצוצה
מיץ לימון
 
אופן הכנה:
לבשל עדשים בסיר מכוסים במים (כמות המים היא כפול מכמות העדשים), להוריד את הקצף המצטבר למעלה (הקצף מר), ולבשל עד שמתרכך.
להוסיף קוביות בצל, עגבניות, וכורכום לסיר. במחבת לחמם שמן ולתוכו להכניס חרדל שחור עד שמתפצפץ (לטעמים של החרדל לוקח זמן להיפתח), ואז זרעי כמון (רק לרגע, הטעם נפתח ברגע שנכנס לשמן), עלי קארי, פלפל ירוק חריף, ומשחת שום וג'ינג'ר. לטגן מעט ולשפוך לתוך הדאל.
לתקן תיבול עם מלח
לקשט עם כוסברה טרייה
ההודים מוסיפים לעדשים אדומים מעט מיץ לימון (הברזל שבקטניות נספג טוב יותר בגוף בעזרת ויטמין c)
 
 
 
לחם קלוי /לחם שום / קרוטונים
 
לחם שום: לחתוך באגט לפרוסות, לקלות בתנור ולקחת שן שום טרייה ולמרוח על הלחם בעודו חם.
לחם זעתר: לחתוך באגט לפרוסות, מעט שמן זית מלמעלה, מלח, זעתר ולקלות בתנור.
קרוטונים: לקחת לחם ישן לחתוך לקוביות מעט שמן, מלח, פפריקה מתוקה, כמון ,אבקת שום, לקלות בתנור ולערבב מידי פעם שהקרוטונים יאפו מכל הצדדים.
 




מרקים